Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et konsulaadi töötaja sai rünnaku tagajärgel vigastusi ja vajas arstiabi. Ministeerium ei soovinud rünnatu nime avaldada.

Juhtunu tõttu on ajutiselt, esialgu kuni 27. oktoobrini peatatud viisade väljastamine Pihkva kantseleist.

Välisministeeriumi arvates on tegemist ettekavatsetud raske isikuvastase ründega Eesti konsulaarasutuse töötaja vastu, mis on vastuolus 1963. aasta konsulaarsuhete Viini konventsiooniga, ütles pressiesindaja.

Ta lisas, et Eesti välisministeerium on juhtunu ja eelnevalt Venemaa territooriumil aset leidnud Eesti konsulaarasutuste ründamise pärast äärmiselt mures Eesti diplomaatiliste ja konsulaarasutuste personali ja hoonete turvalisuse pärast.

Pressiesindaja hinnangul näitab juhtunu, et Pihkva kantselei ruumide küsimusele tuleb leida lahendus võimalikult kiiresti.

“Välisministeerium loodab, et Venemaa võimud suhtuvad aset leidnud ärevusttekitavasse sündmusesse täie tõsidusega ning võtavad tarvitusele kõik meetmed, et kurjategijad kiiremas korras kätte saada,” lisas ta.

Venemaa välisministeerium avaldas seoses juhtunuga neljapäeval kahetsust. Interfaxi teatel alustas miilits kallaletungi uurimiseks juurdlust.