Eestit kohtumisel esindanud siseminister Hanno Pevkur ütles, et Nice'is toimunud terrorirünnak avas tumeda lehekülje Eesti ajaloos. "Kaks peret kaotasid ilma igasuguse põhjuseta oma lähedased ja mitmed said vigastada. Sellistel argpükslikel rünnakutel süütutele inimeludele ja hirmu külvamisel puudub igasugune õigustus," märkis siseminister.

"ISISe-vastase ülemaailmse koalitsiooni eesmärk on ühendada jõud terrorivastases võitluses. Peame paremini jagama olemasolevat informatsiooni, tegutsema koordineeritult, võitlema radikaliseerumisega ja tegema kõik selleks, et välja juurida terroristide tegevus maailmas," lisas Pevkur.

Siseministri sõnul panustab ka Eesti üha enam terrorismivastasesse võitlusesse rahvusvahelisel tasemel. "Hea koostöö on meie hinnangul kriitilise tähtsusega ja ühe näitena selle parandamiseks korraldame sel aastal Tallinnas Euroopa suurima kiirreageerimisüksuste ühisõppuse ATHOS 2016. Kokkuvõtvalt peame olema senisest efektiivsemad, paindlikumad ja koostöövalmimad, et võidelda terrorismiga kogu maailmas," rõhutas Pevkur oma sõnavõtus.

ISISe-vastase ülemaailmse koalitsiooni ministrite kohtumine toimus USA välisministeeriumi eestvedamisel Washingtonis 20-21. juulil.