Pevkur kinnitas, et õpetajate palgamurest ja õigusest streikida saavad kõik aru ning on hea, kui selle käigus saavutatakse suurem teadlikkus streikimisest.  Samas ei olnud ta rahul Tallinna ja Narva linnavalitsuse käitumisega. 

"Mulle jääb arusaamatuks, kuidas kaks tööandjat, Tallinn ja Narva linn, on keeranud streigi poliitiliseks," lausus Pevkur.  Tema sõnul on selle tagajärjel õpetajate streigi mõte keeratud pea peale ning saanud endale kõikvõimalikke tarbetuid lisandeid. 

Jürgen Ligi kinnitas, et õpetaja amet ei ole kõige viletsamini tasustatud. "Kui võtta palgalõhe teemaks, siis õpetajad on seal kuskil esimese viiendiku piiril palgasaajate reas. Rõhuv enamik naistest teenib vähem kui naisõpetajad."

Rahandusminister tuletas veel kord meelde, et riik kulutab haridusele seitse protsenti SKPst, kuid see raha on kinni koolikorralduses ning koolireform on takerdunud nii valitsuse, riigikogu kui ka õpetajate endi suhtumise tõttu. Ta avaldas ka lootust, et järgmised õpetajate nõudmised on koolireformi toetuseks.