"Märkimisväärselt on meil tõusnud noorte uimastitarvitajate arv koolides. Kui me vaatame juba neid, kes on proovinud narkootikume, siis see arv on 10 aastaga rohkem kui kahekordistunud. Väga paljud noored peavad täiesti normaalseks narkootikume, öeldes, et see on nende arvates kindlasti parem, kui alkohol," rääkis keskerakondlane Marika Tuus-Laul.

Vastuseks Tuus-Lauli arupärimisele vastas sotsiaalminister, et probleem on laiem ja nõuab mitme ministeeriumi koostööd. "Narkomaania ennetamiseks on vaja läheneda probleemile nii nõudluse kui ka pakkumise vähendamise vaatenurgast/.../ Aasta alguses, täpsemalt eelmisel nädalal, saime kokku siseministriga ja arutasime, mitte ainult sotsiaalministeeriumi valitsemisala, vaid uimastiennetust natuke laiemalt. Ja ma usun, et kõik Riigikogu liikmed on minuga selles osas päri, et parim uimastiennetus võiks olla see, kui uimastid ei oleks kättesaadavad," rääkis sotsiaalminister.

Ministri sõnul proovitakse endiselt palju ära teha ka ennetustööna. "Euroopa Narkoseirekeskuse aastaraportis on täiendatud ka laiendatud narkomaania ennetamise riikliku strateegia tegevuskava ja tähelepanu on pööratud erinevatele ennetustegevustele," ütles Pevkur.