Nädal tagasi selgus, et Reformierakonna fraktsiooni liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend, ärimees Sten Pentus korraldab Eestis mitmepäevast luksusautode kokkutulekut, millest osavõtt maksab 2500 eurot. Honour Club Estonia üritusest olid lubanud osa võtta ka peaminister Taavi Rõivas (RE), kes teeb kokkutulnutele ringkäigu Stenbocki majas, peaminister Toomas Hendrik Ilves, kes osaleb ringrajaüritusel, ning siseminister Hanno Pevkur (RE), kes lubas korraldada viktoriini Eesti e-residentsuse teemal.

Kriitikatule alla sattunud riigiesindajatest peaminister ja president ürituse võõrustamisest ja väisamisest ei loobunud, kuid siseminister Hanno Pevkur otsustas viimaks ringi ning loobus osalemast.

"Honour Club Estonia palus mind oma üritusele külalisena eelkõige tutvustama Eesti e-residentsust ja sellega seonduvaid e-lahendusi. See, et riigijuhte või kõrgeid riigiametnikke kutsutakse erinevatele tasulistele üritustele esinema, ei ole kuidagi erandlik - olgu Eestist näitena toodud Pärnu juhtimiskonverents või Tuulelohe lend, rääkimata maailmas toimuvatest nö tasulistest üritustest," kirjeldas Pevkur ERR.ee-le.

"Kuigi olen veendumusel, et valitsuse liikmed peavadki Eestit ja näiteks meie e-lahendusi võimalikult laialt tutvustama, nii Eestis kui ka välispool Eestit, andsin esmaspäeval korraldajatele teada, et loobun kutsest. Ma loodan, et Eestit selle ürituse raames külastavatel inimestel jääb meie riigist meeldiv mälestus ja nad leiavad põhjuse siia tagasi tulla kas lihtsalt turistina või ka investorina. Kui keegi neist soovib hakata Eesti e-residendiks, on nad teretulnud seda tegema," teatas Pevkur oma kommentaaris.