"Kui jutt on sellest, et videos on 60 riigi lipud - sealhulgas NATO liikmesriigid -, ei ole küsimus mitte Eesti vastu suunatud videos, vaid kõikide liitlaste vastu suunatud videos," ütles Pevkur Delfile. Siseminister lisas, et sellisel puhul on ainuõige käitumine jääda ja otsused vastu võtta koos liitlastega.

Mis järeldused peaks Eesti riik sellest videost tegema peaks? "Järeldused on jätkuvalt samad: meie terrorivastane võitlus ja julgeolekuasutuste tegevus peab olema piisavalt fokusseeritud ja tegevuses liitlastega peame olema väga hästi koordineeritud," ütles Pevkur.

Siseminister lisas, et vaadates viimaseid rünnakuid, siis üldine ISIS-e käitumismuster on olnud selline, et on mõned põhisihtmärgid ja nendega on käinud kaasas ähvardused liitlastele. "Me tegeleme julgeolekuteemadega kogu aeg. Kaitsepolitsei on oma partneritega pidevalt kontaktis. Me jätkame oma tööd ja teeme kõike selleks, et Eestis oleks turvaline elada."

Islamiriik avaldas teisipäeval uue propagandavideo, kus ähvardatakse kõiki riike, keda ta oma vaenlasteks peab. Videos näidatakse 60 riigi lippu, mille hulgas on ka Eesti lipp.

Video on avaldatud lisaks inglise keelele ka prantsuse, vene ja türgi keeles. Näidatakse vaenulike riikide juhtide pilte, sealhulgas USA, Venemaa, Türgi ja Iraani presidentide omi.

Video alguses uhkustatakse, et Islamiriigi hõivatud maa-ala on suurem kui Suurbritannia ja kaheksa korda suurem kui Belgia.

Videos räägitakse ka, et džihaadist võivad osa võtta nii musta- kui ka valgenahalised, kui ainult usutakse ühisesse võitlusse.