Pevkuri sõnul on Euroopa Komisjoni teemaalgatus pensionisüsteemide jätkusuutlikkuse tagamiseks väga vajalik, ent pensionieaga seotud küsimused peavad jääma liikmesriikide enda otsustada, edastas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

"Oli hea kuulda, et volinik Andoril on pensionieaga seonduvalt selge nägemus, et see on liikmesriikide enda otsustada ja Euroopa Komisjon soovib nendes protsessides olla riikidele heaks partneriks. Rääkisime väljakutsetest, mis Euroopat seoses vananemisega ees ootavad ning volinik rõhutas nö aktiivse vananemise olulisust. Selles valguses on mul väga hea meel, et Eesti eakad on ühed Euroopa aktiivsemad tööturul osalejad," ütles minister.

Volinik Andori sõnul oli komisjoni üks eesmärk algatada diskussioon, et anda inimestele kindlus piisava pensioni osas ja panna liikmesriike mõtlema vajadusele tagada väärikas pension nii praegustele eakatele kui tänastele ja tulevastele töötegijatele. Pensionisüsteemide jätkusuutlikkusele on viimasel ajal tähelepanu juhtinud ka OECD, rõhutades just vananemisega seonduvaid väljakutseid ja praeguste süsteemide riske seoses rahvastiku vananemisega.