Eilsel kohtumisel Abdullah Abdullah ja siseminister Daudzai'ga oli põhifookus Eesti panusel Afganistani ülesehitamisesse. Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on Eesti, vaatamata oma väiksusele, andnud olulise panuse Afganistani politsei- ja päästevõimekuse parandamiseks. "Läbi Euroopa Liidu ja ISAFi missiooni on Eesti eksperdid nii Eestis kui ka Afganistanis treeninud ja õpetanud välja päästjaid ning politseinikke ja nõustanud Afganistani siseministeeriumi kõrgeid ametnikke. Uhke on näha ja kuulda, et Eesti inimeste ja nende panusega ollakse väga rahul nii Afganistani kui Euroopa Liidu poolelt, liiatigi kui kogu Euroopa Liidu politseimissiooni Afganistanis juhib Tarmo Miilits," märkis siseminister.

Afganistani valitsusjuht Abdullah Abdullah kiitis kohtumisel Eesti panust ja oli huvitatud koostöö jätkumisest mitte ainult politsei- ning päästevaldkonnas, aga ka näiteks e-valitsemise ja e-teenuste arendamises. "Valitsusjuht teadis väga hästi Eesti edusamme ja on näha, et Afganistan tahab areneda ja reforme teha eelkõige valitsemisega seonduvalt. Nähes neid pingutusi, on ka Eesti valmis toetama Afganistani läbi tsiviilmissiooni ja arengukoostöö projektide vähemalt kuni 2016. aasta lõpuni," märkis siseminister Pevkur pärast kohtumist.

Hanno Pevkur on kahepäevasel töövisiidil Afganistanis, mille käigus toimuvad kohtumised nii valitsusjuhi, siseministri, Afganistani tuletõrje juhi kui Kabulis tegutsevate Eestist pärit erinevate valdkondade ekspertidega.