Keskerakondlane Nikolai Põdramägi rääkis tänases riigikogu infotunnis, et mullu lahkus Eestist ligi 300 tervishoiutöötajat ning tänavu on piiritaha läinud leiba teenima 47 arsti, 9 hambaarsti, 46 õde ja 3 ämmaemandat.

Põdramägi toonitas, et arstide ettevalmistuskoolitus on pikaajaline ja kallis protsess. "Näiteks selleks, et kirurgiks saada, pead kõigepealt 12 aastat gümnaasiumis käima, siis 6 aastat ülikoolis ja siis veel 5 aastat residentuuris. Seega, 23 aastat õppimist kokkuvõetuna," märkis ta ja küsis, kas ei oleks siiski õige riikliku koolituse saanud arstidelt, kes Eestist lahkuvad, koolitusraha tagasi küsida või nõuda neilt näiteks 2–3 aastat töötamist oma kodumaal Eestis.

Pevkur vastas, et ta ei pea isiklikult ega ka valitsuse liikmena mõistlikuks seda, et hakatakse looma mingisuguseid sunnimehhanisme. "Mis puudutab seda, et parlament erinevaid teemasid arutab, siis infotund on kindlasti selleks üks võimalusi ja kui parlamendiliikmetelt tuleb geniaalseid mõtteid, mida saaks kohe rakendada selleks, et Eesti noored arstid jääksid Eestisse, siis selles osas mina olen alati avatud ja hea meelega pakkumisi vastu võtmas."