Nii on mõned saanud kirja kelleltki missis Liisa Marjalt või Marja-Liisalt kaugelt Aafrikast Cote d`Ivoir `ist, endiselt Elevandiluurannikult. Eestist pärit Liisa annab teada, et oli abielus härra Marja S…ga, kes töötas Eesti masinaehituse ja metallikompanii kohalikus üksuses 19 aastat ning suri aastal 2002 riigi poliitilise kriisi ajal.

Tegu on banaalse kopi-peist nimevargusega Eestis reaalselt elavatelt inimestelt. Inimene, kelle nime kirja autorid olid kasutanud, ütles Delfile, et ta ei imesta enam millegi üle. “Maailm on nii ümmarguseks läinud, et see pole mingi ime. Aga ma ei muretse ka selle pärast eriti.”

Liisa kurb lugu jätkub tõdemusega, et 11 aastat kestnud abielu mehega oli lastetu, kuigi nad on uuestisündinud kristlased. Ning nüüd on ta parandamatult vähihaige. Sestap tahab ta oma mehe 3,5 miljoni dollari suuruse päranduse jätta kas kirikule, või veel parem, mõnele jumalakartlikule inimesele, kes siis sellega toetaks lastekodusid, leskesid ja teisi abivajajaid.

Naine ei taha, et raha läheks mehe mittekristlastest sugulastele, kes kohtlesid teda halvasti ja üritasid teda valesti ravida, et varandust kätte saada.

Eestis on alates 18. sajandi vennastekoguduste liikumisest uuestisündinud kristlaste traditsioon toimekas, ehk sellepärast suunatigi säärane kiri Elevandiluurannikult just siia.

Soovitada ei söandaks mitte kellelegi, aga kui on neid, kes riskivad vastu võtta suurt summat raha ja kohustuvad Jumala tahet toetama, saavad kirjutada Marja-Liisale aadressil:

Siège Social: 55 Bd Général de Gaulle
10 BP 399 Abidjan 10 Cote d¡¯Ivoire.
Phone:0022501637059