"Nagu ütlevad sisserännanute pojad ja tütred: дожились! Ma olen Toomas Alataluga nõus! Ma ei tea küll, kas Jordaania kuningas nii rikas on... kuigi jah, neil on põlevkivi," seisab Lõhmuse Facebooki lehel kommentaarina Toomas Alatalu arvamusloole.

Lõhmuse seinapostitust on kommenteerinud ka riigikogu liige Jürgen Ligi, kes leiab, et Euroopa Komisjoni nõuniku kriitika ei ole põhjendatud.

Lõhmus vastab talle järgmiselt: "Kui ma seda klippi nägin, oli mu ümber 5-6 töökaaslast erinevast riigist. Küsisin, mis nad arvaksid, kui nende peaminister kaitseväe taustal endale poliitlist profiiti lõikaks (tol momendil jätsin kommenteerimata, sest arvasin, et tegemist on arvuti peal tehtud klipga). Ma ei hakka seda siia kirja panema, mis nad arvasid. Sa võid Schauble kaest igaks juhuks üle küsida. Seal ei olnud ju peaminister - seal oli reformierakondlane.

Lõhmuse sõnul ei ole ühel erakonnal mingit ōigust kaitseväe pealt poliitilist profiiti lõigata.

"Riikliku institutsiooni rakendamine erakonna reklaamiks ei ole demokraatias õigustatav, isegi kui te selle institutsiooni nullist oleks loonud," pöördub Lõhmus Ligi poole. "See, et tegu oli sõjaväega, teeb asja hullemaks. Isegi kui kaitsevägi on paremas olukorras tänu teie riigimehelikule tegutsemisele kriisi ajal, ehitati ja opereeritakse seda riigi eelarvest ning, nagu Sa ka ise viitad, paljude kriisi-aegsete loobumiste hinnaga. Ja usu, see on oluline märk, et me ei näe ei Merkelit, Cameroni või Bushi tegemas oma erakonna reklaami sõjaväeosas," sõnas Lõhmus.

"[M]is mind enim hirmutab ja mis on kogu selle diskussiooni tuumaks, on see, et järgmine kord võib mõni erakond oma poliitilise eliidi (ja mitte valija!) plaane ellu viies eksida. Ja kuna see on hullem kui valija mandaadiga puusse panemine, siis on ohtlik, kui erakondadel saab olema harjumus kasutada kontrollimatult riigi struktuure oma võimu kindlustamiseks ning vigade varjamiseks. Sealt pole enam palju ning me oleme märkamatult “Orbanistanis.” Sealt veel sammuke ja me pole palju paremad kui idanaabrid."