"Kahjuks ülejäänud kolm on surnud. Kohe laskub suurem päästjate grupp lõhesse," ütles päästja Juventino Albino Caldua "Aktuaalsele kaamerale", vahendab ERR.

"Arvatavasti oli jääsillas pragu, ronijatel polnud köisi või vähemalt polnud nad üksteise külge köitega kinnitatud. Sellisel matkale võetakse minimaalselt raskusi kaasa ja peab olema hea julgestusvarustus - head kassid ja kirkad./.../Jääsilda oleks pidanud ületama ükshaaval," rääkis Caldua.

Välisministeerium teatas Delfile, et ka Peruu kohalikelt ametivõimudelt saadud info järgi ei ole kolme õnnetusse sattunud eestlast veel leitud. Huarazi linna haiglasse toimetatud eestlasele osutatakse meditsiinilist abi. Ta on saanud juba suhelda oma lähedastega.

Välisministeerium suhtleb õnnetusse sattunud eestlaste lähedastega. Eesti saatkond Brasiilias, aukonsul Peruus ja välisministeerium on valmis neid igati nõustama ja abistama. Eesti saatkond Brasiilias ja aukonsul Peruus on jätkuvalt pidevas ühenduses otsinguoperatsiooni juhiga.

Peruu linna Huaraze lähedal lumises mäestikus kadus pühapäeval neli välismaalast. Viimaste andmete kohaselt olid kõik neli eestlased ja üks neist leiti vaid elusana.