Rapla kiirabi juht Aavo Pruus ei kinnita ega lükka ümber rahva seas levivat kuulujuttu, et juba kiirabisse tuues ei reageerinud Merikese pupillid valgusele. ”Meie haigete diagnoosi ei väljasta. Uurimisega tegeleb politsei,” ütles Pruus Nädalisele.

Prokurör Milvi Pruus ei soovinud 14. detsembri perevägivalla juhtumit eriti kommenteerida. Ekspertiisitulemused ei ole veel saabunud, sellest sõltub süüdistus. Süüdistus võib olla surma põhjustamine ettevaatamatusest või midagi muud, tõi prokurör näiteks.

Politsei vanemspetsialist-infojuhi Liina Gavrilovi sõnul ei ole Merikese (51) abikaasat perevägivalla pärast varem kinni peetud. “Isik võeti küll pärast naise surma vahi alla, kuid ta vabanes järgmisel päeval.”

Sotsiaalministeeriumi andmeil kannatab Eestis iga viies naine perevägivalla all. Aastas saab seetõttu 7000 naist raskeid või üliraskeid vigastusi.

Raikküla valla sotsiaalametnik Reeli Uustallo kinnitas, et tal ei ole Merikese perega varem kokkupuudet olnud ning ta ei oska sealset sisekliimat iseloomustada.

Rapla valla sotsiaalnõunik Inna Tamm on varem Nädalisele öelnud, et perevägivallast, eriti laste kallal toime pandust, sotsiaaltöötajatele teatatakse. Täiskasvanute omavahelistest tülidest teatatakse valla sotsiaalosakonda harva.

Eesti Sotsiaalprogrammide Keskuse juhataja Katri Tammekannu sõnul kannatavad Eestis kõige rohkem perevägivalla all 21-30aastased vabaabielus olevad naised. Sageli on neil naistel väikesed lapsed, tööl nad ei käi ning neil pole kuhugi põgeneda.

Rapla ohvriabi töötaja Ene Paadimeister ütles, et perevägivald on vaid üks osa nende tööst. Aga nad saavad anda telefoninumbreid ja konsultatsiooni, kuhu perevägivalla ohver võib pöörduda. Keskmiselt pöördutakse nende poole 3-4 korral kuus. Ohvriabi telefon on 489 0455. Tallinnas neljapäeviti tegutseva naiste tugigrupi telefon on 5698 7393.