6. juulil läks Tallinnast Pärnus Raekülas elavate sugulaste juurde suvitama sõitnud kaheksa-aastane Katrin kohaliku sõbra, Pekingi paleekoera Frediga kõndima, vahendab Postimees Online SL Õhtulehte. Merimetsa 48 maja hoovist, mille värava taha kõndijad olid jõudnud, hakkas auto tänavale keerama.

Enne kui Katrin ja roolisolija arugi jõudsid saada, tormas hoovist välja kaukaasia lambakoer Karu. Suure lõrinaga lõi ta hambad lapsele selga ja pähe ning pures Fredi surnuks.

Äreva telefonikõne ja shokis tütre hüsteerilise nutu peale samal päeval Tallinnast Pärnusse kihutanud Tiina teadis eile, et varemgi möödakäijaid rünnanud kaukaaslane on veel elus.

Tiina sõnul käis tütar Pärnus mitmeid kordi nii kirurgi kui ka politseiuurija juures. Selgus, et esialgu küünitusteks peetud haavad olid hoopis hambajäljed — koer on last kaks korda seljast hammustanud.

Pärnu politseiuurija Erlen Niido sõnul on koeraomanikud süüdi väärteos, sest eksisid koerte ja kasside pidamise eeskirjade vastu. Trahvi suurus võib küündida 12.000 kroonini.

Katrini ema on kaalunud kohtusse minekut, kuid esmalt plaanib taas koera omanike jutule minna: “Kümne päeva jooksul ei võtnud nad minuga ühendust,” selgitab ta.

Kolmapäeval läks peremees Johannes loomaarsti juurde koerale unutavat süsti tegema. Koos kaasa Heljuga kahetseb ta, et selline koletu asi juhtus. Mees kinnitab: nemad tegid ja teevad omalt poolt kõik, et pureda saanud last aidata.

Nii kui Karu oli tüdrukust eemale tiritud ja ketti pandud, tulid nad tänavale. Ent tüdruk oli kadunud.

Kui lapse ema õhtul asja klaarima tuli, lubasid koeraomanikud kõik Katrinile vajalikud rohud kinni maksta. Kinni maksid nad juba surnuks puretud toakoera 300 kroonise arstivisiidi. Pekingi paleekoera hinnaks määranud omanik 1000 krooni.

Koos kaasaga kinnitab Johannes, et Katrini ema oli neile öelnud: “Pange 10.000 krooni peo peale ja kõik on klaar,” räägib ta.

Helju ja Johannes on valmis maksma neile väärteo eest määratava trahvi, lapse ravikulud ja tolle neljajalgse sõbra eest algul kokkulepitud hinna. Koera lahkamistõendit pole neil aga esitada — veterinaari sõnul marutaudiohtu ei olnud.