„Lisaks tekitatakse juurde uuringufondi kolmas tase, mis on kõige kõrgem ja mida hakkavad saama need perearstid, kes on saavutanud eelmisel aastal perearstide kvaliteedisüsteemis positiivse tulemuse,“ ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur pressiesindaja teatel.

Uuel aastal kehtima hakkavast uuringufondist saavad 29 protsenti perearstid, kes ei ole liitunud kvaliteedisüsteemiga, 34 protsenti saavad liitunud ja 37 protsenti need, kes on lisaks liitumisele saavutanud ka hea tulemuse. Kolmanda taseme lisamise eesmärgiks on suurendada lisaks kvaliteedisüsteemiga liitumisele motivatsiooni patsientide hoolikaks jälgimiseks ja kvaliteedisüsteemi eesmärkide täitmiseks.

„Ühtlasi jõustub käesoleva aasta 1. detsembrist perearstidele üle lepingumahu osutatud teenuse eest tasumine koefitsiendiga 0,3, mis on sarnane haiglavõrgu arengukava haiglatele,“ ütles Pevkur. „See aitab vähendada perearstide rahalist riski juhul, kui tellitud uuringute maht siiski ületab uuringufondi,“ lisas ta.

Lisaks muudetakse HIV määramine eraldiseisvaks teenuseks. See aitab kokku hoida tervishoiuteenuse osutajate laborite tööaega, kuna kaob vajadus pidada eraldi arvestust ja edastada andmeid referentslaborile ning tagada kvaliteetsed andmed elanikkonna testimise tulemuste kohta. Kui on loodud eraldi kood, siis on võimalik andmeid jälgida haigekassa andmebaasi alusel.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2012. Koefitsient 0,3 hakkab kehtima juba käesoleva aasta 1. detsembril.