Pentuse  sõnul pole keskerakondlikul linnavõimul aimugi, mis on praegune eelarve seis ja kuidas seda päästa. „Oskamatus oma programmi kulutusi hinnata näitab linnavalitsejate ebakompetentsust,“ märkis Pentus erakonna pressiesindaja teatel.

„Linnaeelarve kulutused on viimase paari aastaga pidevalt paisunud ja nende katmiseks on võetud miljarditesse ulatuvaid kohustusi ja laenu. Taoline „tulekahju kustutamine“ on nüüdseks aga otsa saanud,“ ütles Pentus.

„Abilinnapea Aasa kommentaare, et eelarvega on kõik korras, ei saa tõsiselt võtta. Tegu on kas tahtliku valetamise või rumalusega,“ lausus Pentus.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Reformierakonna linapeakandidaadi Keit Pentuse väide, et Tallinnal pole oma eelarve seisust aimu, absurdne.

„Pentus peaks teadma, et Tallinna finantsseisul saab iga huviline kas või igapäevaselt silma peal hoida,“ ütles Aas. „Tallinna juhtimine on tehtud interneti vahendusel nii läbipaistvaks kui vähegi võimalik. See, et noor ja aktiivne inimene internetti kui operatiivse teabe allikat kasutada ei oska, on hämmastav. Või peab ta potentsiaalseid valijaid nii rumalaks, et puhub neile häbitult hambasse.“