"Minu isiklik eelistus on välisminister Urmas Paet. Aga sellest on veel vara rääkida, eelmised valimised olid alles mullu märtsis ja usun, et Andrus Ansip jätkab erakonna esimehena 2015. aastani," ütles Pentus-Rosimannus intervjuus BNS-ile.

Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip kinnitas kolmapäeval riigikogus saadikute küsimustele vastates, et ei ole veel otsustanud, kas ta kandideerib järgmiseks perioodiks Reformierakonna esimehe valimistel.

"Ma ei ole seda otsust veel langetanud," kinnitas Ansip. "Ma olen selle aasta 23. veebruaril öelnud, et kui ka selle koalitsiooni koostöötahe peaks raugema enne järgmisi valimisi, siis mina uut valitsust ei moodusta. See on ka kõik, mida ma senini olen öelnud." Ansipi kinnitusel ei ole ta kindlasti öelnud, et ei kavatse kandideerida järgmiseks perioodiks Reformierakonna esimehe valimistel. "Kas ma kandideerin või mitte, seda ma veel põhjalikult kaalun."

Reformierakonna korraline üldkogu kutsutakse erakonna põhikirja kohaselt kokku vähemalt kord aasta jooksul, teatades sellest vähemalt üks kuu ette. Viimane Reformierakonna üldkogu toimus tänavu juunis Viljandis.

Peaminister Andrus Ansip ütles 23. veebruaril Tartu linnapea vastuvõtul Vanemuise kontserdimajas peetud kõnes, et sõltumata praeguse valitsuse elueast ei ole tal plaanis enam järgmist valitsust moodustada.

"Olen selgelt väljendanud, et kui selle valitsuse töövõime või koostöötahe mingil põhjusel juba enne järgmise riigikogu valimist katkeb, siis lõpeb ka minu peaministriks olemise aeg. Järgmist valitsust mina enam ei moodusta – ei enne ega pärast uue riigikogu valimist. Väärilisi jätkajaid leidub, pole kahtlust," ütles Ansip veebruaris.