Pentus-Rosimannus kirjutas täna öösel oma Facebooki kontol eileõhtust Reformierakonna kogunemist kommenteerides, et oli avatud ja südamlik arutelu. "Oli üksikasjalikke selgitusi inimestelt, kes kombel või teisel olid puutumuses lõpetatud kriminaalasjaga. Oli küsimusi ja vastuseid," kirjutas  Pentus-Rosimannus.

"Tajume seda vastutust, mis meil on rahastamisreeglite selgemaks ja läbipaistvamaks muutmisel. Ja mitte ainult ei taju, vaid tahame paremaks teha. Oma ettepanekud oleme teinud põhiseaduskomisjonis ja usume, et riigikogu saab reeglite klaarimaks tegemisega hakkama. Aeg on olnud keeruline, aga kui selle tulemusel saab sisu tugevam ja parem, siis - iga asi on lõpuks millegi jaoks hea," lisas Pentus-Rosimannus.

Juba 2003. aastast toimuvad Pentus-Rosimannuse sõnul samas formaadis regulaarsed arupidamised, kus kehtivad Chatham House' reeglid, mistõttu keskkonnaminister ei tahtnud lähemalt eile räägitut kommenteerida. Chatham House'i reeglid võimaldavad inimeste jutu tsiteerimist, aga ilma konkreetsetele isikutele viitamata. 

Pentus-Rosimannuse postitust kommenteerides tegi Kalle Muuli ettepaneku, et Eesti poliitika läbipaistvaks ja arusaadavaks muutmiseks peaksid reformierakondlased ütlema, kelle raha see oli, mille Kalev Lillo Silver Meikarile andis. "Ämm ei ole läbipaistev," kirjutas Muuli.

"Kalle, tunnistajate ülekuulamisel antud ütluste mõnelauselisi väljakirjutisi on lihtne naeruvääristada. Aga ma tõesti ei saa olla nõus sellega, kui naeruvääristatakse püüdu reeglid täpsemaks ja paremaks saada. Milleks?" vastas keskkonnaminister.

"Keit, ütelge lihtsalt, kes selle raha Lillole (erakonnale) andis, ja keegi ei naeruväärista midagi ega kedagi. Kuni te seda ei ütle, ei saa ühtki teie sõna tõsiselt võtta. Kui te seda lihtsat tõde ei tunnista, kuidas saab siis teie muid jutte uskuda?" vastas Muuli.