"Kuna antud tsiviilasjas saab tegu olema kohtuvaidlusega, ei saa ma kahjuks kommenteerida rohkemat, kui et mina ei ole OÜ Autorollo majandustegevusega seotud olnud, ma ei ole kahjustanud selle ettevõtte võlausaldajate huve," ütles Pentus-Rosimannus Delfile.

"Ausalt öeldes käsitlen kogu seda lugu labase väljapressimisena. Tsiviilhagi on selle esitajad tutvustanud küll meediale, mulle seda praeguse hetkeni saadetud ei ole," lisas keskonnaminister.

Keskkonnaministri reformierakondlasest abikaasa Rain Rosimannuse sõnul ei ole temale samuti mingisugust hagi tutvustatud. "Advokaadibüroo Lextal on nädal aega hagiga ähvardanud üksnes ajakirjanduses, mina mingit hagi näinud ei ole," ütles Rosimannus Delfile ning lisas, et eeldades, et see on siiski olemas, ei saa ta võimalikku kohtuvaidlust arvestades kuni selle lõpuni mingeid täiendavaid kommentaare anda.

Äripäev kirjutas teisipäeval, et ettevõtte Autorollo pankrotitoimkond esitas Harju maakohtule üle 500 000 euro suuruse tsiviilhagi, teiste seas esitas toimkond hagi ka keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu.

Pankrotitoimkonna esimees ja ühe võlausaldaja esindaja Ingmar Pärn ütles Äripäevale, et esitasid Harju maakohtule ligi poole miljoni eurose tsiviilhagi Keit Pentus Rosimannuse, Rain Rosimannuse, Väino Pentuse, Siim Roode, firma Roode&Partnerid ning advokaadibüroo MAQS vastu.

"Need isikud on kasutanud oma mõju ettevõtte juhatusele ning põhjustanud sellega kahju nii Autorollole kui ka võlausaldajatele seoses sellega, et Autorollo pankrotistus," ütles Pärn.

Pärn sõnas, et tsiviilhagi esitati olemasolevate tõendite põhjal, mille üheks osaks on mahukas kirjavahetus. "Leidsime, et olemasolevate tõendite valguses on hagi põhjendatud," ütles Pärn. "Proovime nende tõenditega tõendada seda, et need isikud on ettevõttele mõju avaldanud."

Pärna sõnul tõendab kirjavahetus, et ettevõttes toimunuga olid kursis nii Keit Pentus-Rosimannus, Rain Rosimannus kui ka Siim Roode.

Äripäev kirjutas eelmise nädalal, et keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse soovitusel pandi Väino Pentuse probleemides vaevleva firma Autorollo asju ajama nende tuttav advokaat Siim Roode. Ajal, mil Roode firma Roode&Partnerid oli Autorollo omanik ning aitas segaseid rahaasju klaarida, viidi väidetavalt firmast välja autopark ja anti kahtlasi sularahalaene.