"Erakonnakaaslased on mu juhatusse kandideerimise toetuseks praeguseks küll kuhjaga toetusallkirju kogunud, aga olen otsustanud, et sel korral juhatusse ei kandideeri. Poliitilise programmi ja organisatsiooni arendamise töös tahan kindlasti kaasa lüüa, aga saan seda ilusti teha ka fraktsiooni liikmena," ütles ta ERR-ile.

Pentus-Rosimannuse sõnul on ta üldiselt seda meelt, et organisatsiooni seisukohast on õige ja hea, kui juhatuses on suurte kogemustega endiste ministrite kõrval rohkem inimesi ka väljastpoolt Tallinna. Seda mõtet toetab tema sõnul ka Tallinna piirkond.

Reformierakonna esimehe kohale toetab ta kandidaati, kes teeb kõige vähem negatiivset ja teist kandidaati mustavat kampaaniat ning keskendub oma ideedele ja tugevustele. "Ma lihtsalt ei näe, kuidas see kuidagi Eestit või Reformierakonda edasi viiks," selgitas ta.

Esmaspäeval kukub tähtaeg parteijuhi kui ka juhatuse liikmete kandidatuuri ülesseadmiseks. Seni on teada, et 7. jaanuari üldkogul kandideerivad esimeheks Kristen Michal ja Hanno Pevkur.