Kas keegi Reformierakonnast soovitas või palus Teil tagasi astuda?

Ei see oli väga-väga isiklik otsus nagu üks seda tüüpi otsus olla üldse saabki. Ei on õige vastus sellele küsimusele.

Kas Teie tagasiastumises mängis mingit rolli Reformierakonna praegu väga madal reiting?

Tagasiastumise põhjused on minu saadetud avalduses kõik toodud ja kuna otsus, mis eile tuli on minu suhtes äärmiselt ebaõiglane ja ma kavatsen seda vaidlust jätkata, siis nendes oludes tundus mulle igati õige ja mõistlik, et seni kaua kuni mulle määratud nõuete saatuse osas lõplikku selgust ei ole, ei pane ma valitsust ega välisteenistust eraldi löögi alla. Nii et need on need põhjused miks ma sellise otsuse täna lõunaks tegin.

Aga riigikogus te tööd jätkate?

Riigikogus on võimalus mul oma tööd jätkata ja seda ma ka teen.

Kui Te olete nüüd teatanud oma tagasi astumisest, siis milline võiks olla Teie soovitus uue välisministri valimisel peaminister Taavi Rõivasele?

Need arutelud on kindlasti ees ja valitsuse kui meeskonna komplekteerimine on alati peaministri üks olulisi ülesandeid. Nii et ma usun, et ta teeb selle valiku igati kaalutletult ja Eesti saab endale väga hea välisministri.

Kui kaua Te veel välisministri ametikohta täidate?

Selleks on kõik ajaraamid seaduse poolt ette nähtud. Kuni kuu aega on peaministril aega selleks, et minu avaldus presidendile edastada ja sealt omakorda on presidendil kuni kolm päeva aega, et muudatused valitsuse koosseisus teha. Iga asi omal ajal.

Kui te teavitasite oma otsusest peaministrit, siis kas ta mõistis Teie soovi või proovis ta Teid kuidagi ümber rääkida?

Ma ei taha olla olukorras, kus ma pean hakkama rääkima peaministri eest. Ma arvan, et minu avaldus oli igati põhjendatud ja mu enda jaoks läbi mõeldud. Millise emotsiooniga täpselt peaminister selle avalduse vastu võttis, on ta ise kõige parem kommenteerima.