Keskkonnaminister Tamkivi ja linnapeakandidaat Pentus tõdesid kohtumisel, et Tallinna küttetrasside renoveerine on võimalik ja oluline, et vähendada Tallinna suuri energiakadusid ja tallinlaste kõrgeid küttearveid, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

Hinnanguliselt läheks kõnealune ettevõtmine maksma 400-500 miljonit ning vahendeid selleks on võimalik taotleda Keskonnainvesteeringute Keskusest ja Euroopa Liidust. Samuti võib Tamkivi sõnul kõne alla tulla Kyoto kvootide müügist tekkivate vahendite kasutamine.

Pentuse sõnul on selge, et ka talvel muru rohelisena hoidvad soojatrassid on linnale suur energiakadu ning ei ole mõttekas lasta linnaelanikel seda Baltimaade kõrgeimate küttearvete näol kinni maksta.

„Oluline on just see, et selline investeering säästab keskkonda, mille tulemusena kulub kogu Tallinnas ca 5-7 protsenti vähem energiat. See sääst kajastub väga otseselt kõikide Tallinna majapidamiste küttearvete vähenemises,“ märkis linnapeakandidaat Pentus.

„Nüüd kui on võimalik selline ülioluline investeering riigi ja Euroopa Liidu toel teoks teha, on vaja taotlus viivitamatult ära esitada,“ toonitas Pentus.

Reformierakond on võtnud tallinlaste küttearvete vähendamise üheks oluliseks programmiliselt eesmärgiks. Lisaks Tallinna küttetrasside uuendamise plaanile on Reformierakonnal programm „Küttearved kaks korda väiksemaks“, mis näeb ette linna poolset korteriühistute toetamist majade soojustamisel.