"Meil on õpilaskodu, kus õpilased viibivad seitse päeva nädalas ja see on tehtud nädalavahetusel,“ rääkis TV3 uudistele kooli direktor Anne Arrak.

Tegelikult teadis kool juhtunust varem, aga mitte vieost.

"Me saime seda teada üsna varakult ja oleme tegelenud sellega nädal aega. Et sellest on ka video tehtud, sellest saime teada eile," rääkis direktor. Video laeti üles kooli arvutist.

Kooli arvutist üles laetud video põhjal on uurimist alustanud nii politsei kui haridusamet. Ka kool ise pöördus politsei poole.

Direktor kinnitas, et peksjatega on tegelenud terve nädala sotsiaalpedagoog ja tütarlapsed on nüüdseks aru saanud, mida nad tegelikult teinud on.

Politsei veebikonstaabli Maarja Punaki sõnul on selliseid juhtumeid pigem vähe, aga päris erakordne see ei ole.

"Näiteks kui täna tuli mulle selle sama video kohta 7-8 vihjet, siis samal ajal tuli mulle veel üks video veel ühe kiusamise kohta - ei saa öelda, et see oleks väga haruldane. Neid kiusamisvideoid on olnud ka enne," tõdes veebikonstaabel.

Politsei algatas Lõuna-Eesti koolikiusamisjuhtumi uurimiseks menetlust ning palub kannatanu kaitsmise eesmärgil videot mitte levitada.

Täna internetis levinud video läbi ilmsiks tulnud koolikiusamise juhtumi asjaolude selgitamiseks alustas kriminaalmenetlust Lõuna prefektuuri Valga kriminaaltalitus.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi 122 alusel, mis käsitleb piinamist. Politsei palub kannatanu kaitsmise eesmärgil videot mitte levitada.