Liigelda on keelatud Uhtinina ja Piirissaare vahelisel alal, Piirissaare kagutipus jääalal kuni kontrolljooneni ja Salu saare ümbruses saarele ligemale kui 300 meetrit. Samuti jõgede ja ojade suudmetele lähemale kui 300 meetrit, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Peipsi järvistu ülejäänud osas on lubatud jääl liigelda maastikusõidukitega (näiteks mootorsaanid, ATV-d) ja jalgsi. Muude transpordivahenditega on järvele minek keelatud.

Alates reedest, 25. märtsist ei tohi sõiduautode ja ratastraktoritega minna Peipsi järve jääle Ida-Viru maakonna piires.
Juba alates 21. märtsist on keelatud minna Narva veehoidla jääle.

Lõuna Prefektuuri piirivalvebüroo talituse juht piirivalveleitnant Aleksander Ljubajev tuletab kõigile meelde, et järvele minejad endid kindlasti kordonis registreeriks: Lämmi - ja Pihkva järvele minejatel on registreerimine kohustuslik, Peipsi järvele minejatel on registreerimine kohustuslik siis, kui minnakse kaugemale kui 1 km. Kordonis saavad nad ka infot kehtivate keeldude ja võimalike ohtude kohta.

Inimesed peaksid jäälemineku keeluga tõsiselt arvestama, et oma elu mitte ohtu seada. Samuti tuleb arvestada asjaoluga, et hommikul mootorsaani kandev lumi sulab päeva jooksul niipalju, et ka maastikusõidukid võivad lumme kinni jääda.