„Minu meelest kõik asjad sujusid. Kõik läks plaanipäraselt,“ ütles Rebane. „Minu enda jaoks oli kõige positiivsem teha pilti ja juttu rääkida Juliette Binoche'iga, kes on üks minu lemmik.

Rebane tunnistas, et tegelikult valdas teda laupäeval saalis istudes kummaline tunne. „Kui oled seda galat kolm aastat ette valmistannud, siis kohapeal seda vaadates tundus, et - „näe see käibki“.

Need, kes gala teleülekannet vaatasid, näevad seda kindlasti teise nurga alt. Rebane ise ei ole teleülekannet kordusest veel vaadata jõudnud.

Inimesed ei kujuta Rebase sõnul ette kogu seda tööd ja vaeva, mis kahe ja pooletunnise ülekande sisse mahtus. „Eile oli hästi kurb ja tühi tunne,“ nentis ta. „Õnneks kontserte ja suuri projekte jätkub.“

Rebane meediat ei kritiseeri

Erinevalt Tiina Lokist Peeter Rebane gala meediakajastust ei kritiseeri. „Mina meediat ei kritiseeri,“ sõnas ta. „Meedia eesmärk ongi negatiivset esile tuua.“

Ta peab üritust igal juhul kordaläinuks ja leiab, et enamus Eesti aktiivseid filmiinimesi oli ka kohal. Küll aga kurvastas tedagi, et kohalik rahvas ei oska või taha korraldajate suhtes viisakas olla.

Näiteks tõi ta ühe Eesti endise peaministri, kes selle asemel, et oma mittetulekust teatada, jättis kaks kohta esireas lihtsalt tühjaks. „Eks see on Eestis kultuuriküsimus,“ tõdes Rebane, kelle sõnul oli ka neid, kes midagi ei öelnud ja tulid kohale. „Siin oli meil väga range süsteem, kes oma tulekust ei olnud teatanud, see saali ei saanud,“ rääkis Rebane.

Valdav osa kutsutud nominente jõudis laupäeval aga vaatamata suurele lumetormile ja Finnairi streigile ikkagi Nokia kontserdisaali. Olulistest nominentidest jäi seetõttu tulemata Ewan McGregor. „Streik ja lennujaamade sulgemine ei olnud kuidagi meie kontrolli all,“ lausus Rebane.

Kokkuvõttes tõdes Rebane, et need on siiski pisiaasjad, mis ei mõjuta inimeste elamust.