Spekulatsioonid Oja peatsest poliitikasse minekust kerkisid esile pärast tema ajaleheartikleid, kus ta valutas südant Eesti ühiskonna pärast.

Intervjuus Urmas Otile kritiseeris Oja levinud mõttevõiisi, mille kohaselt inimene, kes avaldab arvamust ja valutab südant oma kodumaa saatuse pärast, saab ainult olla kas hull või tahab minna poliitikasse.

“Kui ma ütlen, et ei lähe poliitikasse, siis seda enamik ei usu. Okei, kui ma ka läheks, mis selles siis halba oleks? Mis puutub poliitikasse minekut, siis ma ei leiaks mitte ühtegi parteid, kuhu minna,” rääkis Oja.

„Ma ei ole kollektiivne inimene. Mul oleks liiga palju nõudmisi. Ma pole parteis kunagi olnud ega kavatsegi minna. Võin mingi parteiga koostööd teha, mille vaated on mulle lähedased.”

Oja ütles, et kui tuleb poliitikasse minekuks pakkumine, siis ta kaalub seda väga tõsiselt, kuid ta kinnitas, et seni pole ta ühtki pakkumist saanud ega oota ka.

Ühtlasi tunnistas Oja, et üks tuttav psühholoog olla pannud talle diagnoosi — Peeter Ojal on laiendatud südametunnistus. “Olen selle teadmisega väga rahul,” ütles ta.