Tallinnas valatud kuju seisab Narva linnavolikogu esimehe Mihhail Stalnuhhini, kelle algatusel Peeter I mälestust Narvas jäädvustatakse, kabinetis. Stalnuhhin ise on praegu Valgevenes puhkusel ja seepärast pole eelseisva sündmuse üksikasjad esialgu teada, kirjutab Põhjarannik.

2006. aasta suvel oli Narvas selline algatus juba kõlanud, tookord kavatses aidata Moskva Juri Dolgoruki fond. Kuid sama aasta augustis teatas peaminister Andrus Ansip teravalt, et Narva võimude kava Peeter I mälestusmärk püstitada puudutab teda isiklikult. "Tartu elanikuna suhtun sellesse mälestusmärki kui solvangusse, sest Peeter I pommitas omal ajal Tartu linna puruks, selle elanikud aga küüditas," teatas Ansip.

Narva linnamuuseumi direktor Andres Toode ütles Põhjarannikule, et tema ei tea tulevasest Peeter I mälestusmärgist peaaegu mitte midagi. Ja tema arvates poleks selle paigaldamine Narva õige.
"Kui mõni kuulus inimene on Narvas käinud, siis ei ole see veel põhjus talle mälestusmärk püstitada. Mälestusmärki on vaja, kui inimene on selle koha heaks midagi teinud, aga Peeter I ja meie linna puhul ma midagi sellist ei tea," ütles Toode.