"Peame olema avatumad ja peame leidma viisi, kuidas olla liiketele ja ühiskonnale kasulikud," lausus Peterson Delfile. Tema sõnul ei saa ametiühingute teemadeks olla vaid alampalk või koondamise küsimused. "Me peaks rääkima kaasa ka laiemates majanduspoliitilistes teemades," lausus Peterson.

Ühiskonnas pole ametiühingute tegevuse tulemust näha ja seetõttu ei kasva ka liikmeskond, sest inimesed tahavad liituda tugevate ja edukate organisatsioonidega, leidis Peterson. "Kas sihid on valesti seatud või oleme ebajärjekindlad?" küsis Peterson.

Tulemuste saavutamiseks peaksid ametiühingud kaasajastama oma struktuuri ning kaasama ka ametiühinguväliseid jõude, näiteks teadlasi, soovitas Peterson. Samuti peaks muutuma ametiühingute sõnum ning selgeks tuleks teha, et ametiühingud pole valitsuse ega tööandjate vastased, vaid partnerid.

"Me peaks olema pigem jõuline partner, peame koos tööandjatega tegutsema. Eesmärk pole pirukas lõhki rebida, vaid suureks kasvatada ja sealt oma õiglane tükk katte saada," sõnas Peterson.

Ametiühingud peavad kasvatama ka oma streigivõimet, ent Peterson rõhutas, et rusikavõitlus pole ühiskonnas sõprade võitmise meetod, vaid on viimane lahendus.