Teda on näiteks Tallinna linnakohus summas üle 40 000 krooni kaks korda trahvinud, sest ta ei ole tulnud vastu võtma SECi poolt Eestisse saadetud dokumente, sh Peegi vastu esitatud hagi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Greeri sõnul on Peegil 18. maini aega reageerida. Kui ta seda ei tee, juhtub Greeri sõnul see, mis juhtub siis, kui kaks jalgpallimeeskonda on kohtumise kokku leppinud, aga üks neist ei ilmu kohale. “Siis teine võistkond võidab,” ütles ta.

Peegi jaoks tähendaks selline otsus Greeri sõnul tõenäoliselt tervet sanktsioonide paketti, mis sisaldab kogu ebaseadusliku tulu tagasimaksmist ja miljonitesse dollaritesse küündida võivat trahvi. Lisaks annaks see otsus sisuliselt võimaluse Peegi suhtes automaatselt kriminaalmenetluse alustamiseks, kui mees peaks tulevikus veel sedalaadi tegude eest USAs vahele jääma.

Peegi advokaat Tarmo Sild teatas Delfile, et SEC pole esitanud USA-s kohtule hagi, milles põhistab oma nõuet faktiliselt ja õiguslikult ning esitab vastavad tõendid. SEC taotles 1. novembril LHV klientide vara külmutamist erakorralise meetmena enne hagi esitamist, millest on praeguseks möödas üle 6 kuu. “Ei ole teada, kas SEC nõutud hagi (EPL-i artikli käsitluses „süüdistus”) esitada suudab, kuivõrd meie käsitlust mööda Oliver Peek õigusrikkumist toime ei ole pannud. Kuni hagi esitamiseni ei ole kostjal võimalik esitada hagile ka oma vastuväiteid ja tõendeid. Senise põhjal võib järeldada, et SEC kasutab kohtu esialgse määrusega külmutatud raha pantvangina, et sundida kostjaid enesega kokkuleppele,” teatas Sild.

18. mail ei juhtu Oliver Peeki suhtes mitte midagi, lisas advokaat. USA kohtumenetluses tuleb lahendada küsimus, kuidas SEC toimetab Oliver Peekile kui Eesti elanikule esialgsed kohtudokumendid, nii nagu nõuab USA seadus. Hetkel ei ole SEC Oliver Peekile kohtudokumente vastavalt seadusele kätte toimetanud. Selles kontekstis lahendatakse ka Oliver Peeki trahvimise küsimus, mis on hetkel menetluses Tallinna ringkonnakohtus. Kohtu lahendit 10. mai seisuga ei ole ning igasugused faktiväited on sellega alusetud, rõhutas Sild.

Oliver Peek ei soovi kommenteerida osapoolte väiteid SEC-iga sõlmitava kokkuleppe võimalikkuse, tingimuste või sõlmimise aja suhtes.

Eesti Päevalehe andmetel on Kristjan Lepiku kaitsjad ja SEC väga lähedal kohtuvälise kokkuleppe saavutamisele.

LHV juht Rain Tamm ütles, et ka LHV jaoks võib skandaal peagi päädida kohtuvälise kokkuleppega. “Võib-olla tuleb meil midagi maksta, võib-olla mitte,” ütles Tamm.