Ühes Eesti väikelinnas sotsiaalvaldkonna probleemidega tegeleva MTÜ nõustajad on eriti suures hämmingus, sest viimasel ajal pöördub nende poole selliste teadetega inimesi pea iga nädal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Politsei andmetel alustati seal piirkonnas mullu kümmekond lastevastase seksuaalkuriteo kriminaalmenetlust ning nii nõustaja kui ka kohalik politseinik tunnistasid, et sellistele juhtumitele spetsialiseerunud spetsialiste, näiteks psühholooge, maapiirkondades napib.

"Julgen öelda, et aasta-aastalt saame järjest rohkem infot kuritegude ja kahtluste kohta ka Tallinnas ja Harjumaal," kinnitas Põhja politseiprefektuuri lastrekaitsetalituse komissar Pille Alaver.

"Ma pigem usun, et see on seotud teadlikkuse ja julguse suurenemisega, inimesed räägivad rohkem sellest, mis on aastaid ja aastaid toimunud," ütles ta.

Justiitsministeeriumi andmetel alustati eelmisel aastal Eestis 198 menetlust lastevastaste seksuaalkuriteo paragrahvi alusel, kokku on neid paragrahve 12.

Alaealise vägistamise paragrahvi alusel alustati 47 menetlust, alaealisega sugulise kire vägivaldse rahuldamise alusel 49 ning lapsporno valmistamise ja selle võimaldamise paragrahvi järgi 25 menetlust, piirkondade kaupa on enim juhtumeid registreeritud Lõuna-Eestis.