Vanalinnastuudio juhtkond peab draamateatri ja kultuuriministeeriumi pakkumisele vastuse andma kolmapäevaks, kuid ei ole selle suhtes eriti optimistlik.

“Istume ja arvutame siin just. Ilmselt istume siin hommikuni,” ütles BNS-ile teisipäeva õhtul Vanalinnastuudio direktor Anne Veesaar-Elling.

Veesaare sõnul ei ole pakkumise kasutamine ilmselt võimalik, kuna nii lühikese ajaga on etendusi keeruline organiseerida.

Ta lisas, et peale draamateatri näitlejate, kes selleks ajaks nende jaoks koduteatrist vabaks antaks, mängib etenduses ka Tallinna Linnateatri, Rakvere teatri ja rahvusooper Estonia näitlejaid, samuti vabakutselisi teatriinimesi. “Kõik teised teatrid on aga oma märtsi plaanid juba ära teinud,” tõdes Veesaar.

Lisaks on Veesaare sõnul Eesti Draamateatri saal poole väiksem, kui Vene Draamateatri oma, kus Vanalinastuudio seni etendust on mänginud.

Draamateater pakkus Vanalinnastuudiole tasuta kasutada oma saali kahel märtsi päeval kolme etenduse andmiseks, kuna Vanalinnastuudio on sunnitud ära jätma muusikali “Cabaret” kolm viimast etendust.

Algselt 6.,7. ja 8. veebruari õhtul toimuma pidanud etendused jäävad ära, kuna draamateater lükkas kaks nädalat edasi oma teatrimaja avapidustused. Avapidustused toimuvad samadel päevadel ning nendel peavad osalema kolm draamateatri näitlejat, kellel olid kandvad rollid “Cabaret” etenduses.

Etendustele pileti ostnud said need vahetada varasematele või tagasi müüa. Veesaar sõnas, et pühapäeva 8. veebruari päeval kell 14 toimuv viimane etendus oli teisipäevaks lisakohtadeni välja müüdud. Vanalinnastuudio saab ärajäänud etenduste tõttu kahju orienteeruvalt miljon krooni, kuna enamus pileteid tuleb tagasi osta ning paljud said piletid vahetada odavamate kohtade vastu ning neile tuli samuti hinnavahe kompenseerida.

Esmaspäeval kultuuriminister Urmas Paetile, teatriliidu esimehele Rein Ojale ja kõigile teatrijuhtidele saadetud avalduses mõistis teatrijuhtide liidu esimees Indrek Saar hukka Draamateatri juhi Priit Pedajase käitumise, mis on tema hinnangul vastandlik kultuuriavalikkuse headele tavadele ning näitab lugupidamatust kolleegide ja publiku vastu

Küsimusele, kas draamateatri avapidustusi boikoteerib ka Vanalinnastuudio juhtkond, vastas Veesaar, et tema peab 6. veebruari õhtul olema kindlasti Vene Draamateatris, et vabandada nende inimeste ees, kelleni etenduste ärajäämise info pole jõudnud ning kes kohale tulevad.