Pärnoja saatis peatoimetajatele kohtumise kutsed juba läinud reedel, soovides selgitada raudtee müügitehingu üksikasju, kirjutab Postimees. Majandusministri avalikustamisele mittekuuluvaid selgitusi kuulasid esmaspäeval aga ainult Postimehe ja Eesti Ekspressi reporterid.

Eesti Päevalehe peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles, et tahaks asju ajada inimestega, kelle sõnadest sünnivad teod.

“Peatoimetajate soovimatus majandusministriga kohtuda on minu arvates seotud ühe viimase aja nähtusega, kus valitsuse esindajad ei ole enam võrdsed partnerid Eesti ärimaailma või meedia jaoks,” rääkis Hõbemägi. “Valitsuse liikmed on käsist-jalust seotud poliitiliste lepetega ning on selle tõttu olulises osas kaotanud otsustus- ja teovõime.”

Postimehe peatoimetaja Urmas Klaasi hinnangul peaks Pärnoja Eesti Raudtee erastamisel toimunust kõnelema avalikult, mitte kutsuma oma kabinetti peatoimetajaid ja jagama neile avaldamisele mitte kuuluvat infot.

“Meie eesmärk on infot lugejatele edastada. Ei ole mõtet käia mingites tagatubades aega raiskamas,” sõnas Klaas. “Postimees ei ole oma seisukohta muutnud ja leiab, et Mart Laari valitsuse aeg on ümber.”

Eesti Ekspressi peatoimetaja Aavo Kokk ütles, et ajalehe peatoimetaja saab nädalas kutseid rohkem, kui neid on võimalik järgida. Kokal puudus ühene vastus küsimusele, kas Pärnoja peab tagasi astuma.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles, et jättis kohtumisele minemata ajapuuduse pärast.

Rõtov märkis samas ka, et kohtumise eesmärk polnud talle selge. “Olen nõus Postimehe seisukohaga, et praegusel hetkel on valitsus sisuliselt teovõimetu,” lisas ta.