Eesti Ekspressi peatoimetaja rääkis rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et väljaanded soovisid oma aktsiooniga hoiatada ja juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, et ehkki eelnõu on esitatud justkui ajakirjanike kaitseks, see tegelikult ründab ja kitsendab Eestis sõnavabadust, vahendavad ERR Uudised.

Hõbemägi sõnul ei ole Eestis olnud selliseid juhtumeid, kus oleks vaja olnud allikakaitset lõhkuda. Tema sõnul ajakirjanikud mõistavad, et kui tegemist on väga tõsiste kuritegudega või infoga, mille mitteavaldamisel võib inimene hukkuda, siis ajakirjanikud kui ühiskonna liikmed seda infot enda heaks ei hoia.

Hõbemägi sõnul on justiitsministeeriumi väide, et seaduseelnõu kaitseb ajakirjanikku, täielik demagoogia. "See, kes loeb läbi selle seaduseelnõu seletuskirja või seaduseelnõu enda, leiab sealt vähemalt kuuskümmend punkti, kus ajakirjanikele on peale pandud kohustus avaldada allikas. Kuuskümmend," rõhutas ta ning lisas, et Eestis toimib allikakaitse juba olemasolevate seaduste näol.