Ansip on enda sõnul hämmeldunud kui kergelt võtab meedia võimendada igasuguseid Keskerakonna totruseid. Ta nimetas penoplastist Ülemiste vanakest ja küsis: „Miks te teete seda? Miks te kogu aeg soodustate maksumaksja raha laristamist?“

Valitsusjuht möönis, et avamistseremooniad ei ole päris saatanast ja näitavad teatud määral ühtekuuluvust ja solidaarsust, kuid pealinnas on sellega tema sõnul praegu mindud täiesti jaburaks.

Ansip meenutas, et kui ta oli Tartu linnapea, siis tuldi tema käest küsima, kuidas korraldada mingi tänavajupi avamine. „Kellele seda avamist vaja on, kas see on ehitajale suur solvang, kui avamist ei tule?“ vahendas Ansip oma toonast vestlust linnaametnikuga. Jõuti järeldusele, et mingit avamist ei tule ja Ansipi sõnul oli see „võit-võit“ lahendus.

„Mina ei tunne end kääridega kindlalt,“ ütles Ansip. „Kuus aastat olin Tartu linnapea ja ühtegi teejupp ma ei avanud. Ühel aastal asfalteerisime 30 kilomeetrit kruusateid.“

Ansip meenutas, et tema viimane avamine jäi aastasse 2009, kui avati Tartu ülikooli keemikum. „Peaministrina olen saanud ilma avamisteta hakkama,“ sõnas ta. „Mulle ei meeldi sellised manipuleerimised avaliku arvamusega, eriti veel kui neid manipulatsioone korraldatakse maksumaksja raha eest.“

Peaminister märkis, et riik andis Ülemiste ristmiku ehituseks 65,4 miljonit eurot ja ka Tallinn pani portsu raha, muuhulgas kuuekordse maja suuruse Ülemiste vanakese jaoks. „Iiveldama ajab,“ sõnas Ansip. „Me ei peaks nendest asjadest rääkima, aga meedia ju räägib.“

Ansip lisas, et riik annab uute trammide ostuks 45 miljonit eurot ja KIK on otsustanud, et leiavad raha veel 3. trammiliini remontimiseks. „See on riik, kes raha annab, sest häbi on selle ühistranspordi kvaliteedi pärast, mis on täna Tallinnas,“ rääkis valitsusjuht. „Aga Savisaar läheb ja avab iga bussi orkestri saatel ja sellest tehakse otseülekanne, kelle rahaga?“ küsis Ansip.

Peaministri sõnul on avamiste jaburdus ületanud igasuguse taluvuse piiri ja taolisi meediasousid ei peaks vaba ajakirjandus kajastama. Mingisuguste haiglaste asjade pidev võimendamine ei ole tema sõnul eluterve lähenemine.

Ansip viitas ka Savisaare singlile ja rääkis, et kui inimene joriseb mingisuguse laulujoru sisse, siis on selleks programm, mis paneb igasuguse joriseja viisi pidama, aga kõik meediakanalid näitavad ja räägivad sellest. „Kuhu me välja oleme jõudnud? Ah!“ lõi peaminister lõpuks käega.

Siseminister Ken Marti Vaher oleks meedial soovitanud teha otseülekanne palju põnevamast sündmusest. Nimelt sellest kui pärast Tondiraba kunagi valmiva jäähalli avamist ja Jelena Glebova uisuringide lõppemist sulatati sinna maksumaksja raha eest tehtud jää 48 tunni pärast üles.

Vaheri iroonilise ettepaneku kohaselt oleks mõni telekanal võinud otsepildis näidata jää sulamist nagu mõni kanal on näidanud ekraanil praksuvat kaminatuld.