Ratnik asub riigikantseleisse välisministeeriumi poliitikaosakonna julgeolekupoliitika ja transatlantiliste suhete büroo juhi ametikohalt.

Mariin Ratnik on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduse eriala ning täiendanud end Eesti Diplomaatide Koolis ja Berliini Humboldti Ülikoolis rahvusvaheliste suhete valdkonnas. Alates 2000. aastast on ta töötanud välisministeeriumis ning täitnud suursaadiku kohustusi nii Belgias, Luksemburgis kui Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni juures Viinis.

Lisaks on Ratnik varasemalt täitnud nõuniku rolli Eesti esinduses Euroopa Liidu juures, töötanud majandusnõunikuna Eesti saatkonnas Berliinis, välisministeeriumi Euroopa Liidu osakonna büroodirektori ametikohal ning Riigikantselei ELi asjade direktorina.

Mariin Ratnik võtab ametiülesanded üle Rein Tammsaarelt, kes töötas peaministri büroos välisnõunikuna alates 2015. aastast. Rein Tammsaar naaseb välisministeeriumisse poliitika planeerimise osakonna peadirektori ametikohale.

Peaministri büroo nõustab ja toetab peaministrit. Büroo koosseisu kuuluvad peaministri nõunikud ja abid, kes nimetatakse ametisse peaministri volituste ajaks.