Kohtumisel andsid ülevaate 2. jalaväebrigaadi edusammudest ja kitsaskohtadest 2. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Enno Mõts ning Kuperjanovi ja Tagalapataljoni ülemad.

"Sain täna hea ülevaate sellest, kuidas on rakendunud kaitseväe struktuurireform ning kuidas edeneb 2. jalaväebrigaadi töösse rakendamine, mis on ette nähtud riigikaitse arengukavas 2013-2022," ütles peaminister Taavi Rõivas.

Peaminister tutvus sõdurite elu- ja väljaõppetingimustega Kuperjanovi jalaväepataljonis. Pataljoni taristust, väljaõppe- ja vaba aja veetmise võimalustest andis ülevaate Kuperjanovi pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere.

Peaminister tõdes, et Kuperjanovi pataljoni ajateenijatele on tänaseks loodud väga head elamis- ja väljaõppe tingimused ning rõhutas, et ajateenistus on meie riigikaitse seisukohast väga oluline.

"Väikeriigina ei saa me endale lubada, et riigikatse muutuks vaid kitsa ringi professionaalide ülesandeks. Seetõttu tugevdavad nii Kuperjanovi pataljonis kui teistes väeosades täna väljaõpet teostavad ajateenijad kogu Eesti kaitsevõimet. Eesti riigi kaitsmine on auasi ja sellesse annavad oma panuse kõik ajateenijad," lisas peaminister.

2. jalaväebrigaad koosseisu kuuluvad brigaadi staap, Kuperjanovi jalaväepataljon ja Tagalapataljon. 2. brigaadis teenib aega üle 800 ajateenija, kes omandavad sõdurioskusi ja riigikaitsealaseid teadmisi tagala-, staabi- ja jalaväekompaniides ning miinipildujapatareis.