Peaministri sõnul on Jaapani visiidi eesmärk tutvustada Eestit ja meie ettevõtteid. „Jaapan on suuruselt kolmas majandus maailmas. Aasia ettevõtluskeskkond tervikuna on kasvav ja muutumas järjest olulisemaks, mistõttu on Eesti tutvustamine ja ettevõtjate toetamine kontaktide sõlmimisel väga oluline,” ütles Rõivas ja lisas, et ta ootab ettevõtjatele uste avamist igalt valitsusliikmelt.

Peaministri kavas on mitmed esinemised – olulisim neist on neljapäeval, mil Rõivas peab Eesti e-ühiskonda tutvustava avasõnavõtu Jaapani suurimal uue majanduse konverentsil New Economy Summit Tokyo (NEST2016).

Peaminister juhib majandus- ja julgeolekuteemalist ümarlauda Jaapani ühes nimekaimas Waseda ülikoolis. Kavas on ka kohtumine Waseda ülikooli presidendiga. Kolmapäeval kohtub Rõivas Jaapani suurima e-kaubandusplatvormi ja investeerimisettevõtte Rakuteni tegevdirektori Hiroshi Mikitaniga ning Rakuteni välisinvesteeringujuhtide Tomotaka Torini ja SaeMin Ahniga. Rakuten on teinud märkimisväärseid investeeringuid Eesti ettevõtetesse nagu näiteks Lingvist ja Fits.Me.

Kohtumise järel avatakse Rakuteni osalusega Eesti ettevõtte Lingvist kontor Tokyos. Lingvist pakub keeleõppeprogrammi platvormi ja on hea näide Eesti ettevõttest, kes on jõudnud maailma ühele suurimale turule.

Peaministri töövisiidi osaks on ka Eesti kultuuri tutvustamine. Kolmapäeval toimub Raul Allikivi ja Yoji Maeda jaapanikeelse e-Eesti raamatu esitlus ning pianist Rein Rannapi kontsert.

Peaministrit saatvasse äridelegatsiooni kuulub 24 ettevõtet. Äridelegatsiooni visiit on ette valmistatud koostöös EASiga.

Peaminister naaseb Eestisse 10. aprillil.