Rõivase sõnul on riikide ühishisavaldus märk vankumatust solidaarsusest Prantsusmaaga.

“Täna seisame koos prantslaste ja terve maailmaga terrori vastu. Terrorismil ei ole kohta meie maailmas. Humaansus ja inimelude väärtustamine on meie kindlad põhimõtted. Neist ei saa ega tohi me kunagi loobuda, olenemata sellest kes me oleme ja kust me tuleme. Ainult koos saame liikuda ühtse ja turvalise maailma poole,” ütles peaminister.
Solidaarsuse märgiks on Stenbocki maja täna Prantsuse lipuvärvides, samuti on Eesti lipp langetatud poolde masti.

Ühisavalduse tekst:

Euroopa Liit on Pariisis toimunud terrorirünnakute tõttu sügavalt vapustatud ja leinas. See oli rünnak meie kõigi vastu. Me vastame sellele ähvardusele koos kõikide vajalike vahendite ja halastamatu kindlameelsusega.

Prantsusmaa on suur ja tugev riik. Tema vabaduse, võrdsuse ja vennaliku ühtekuuluvuse ideaalid on inspireerinud minevikus ja inspireerivad ka praegu Euroopa Liitu. Me seisame üheskoos prantsuse rahva ja prantsuse valitsusega. Häbiväärne terrorismiakt, mis püüdis lõhestada, hirmutada ja viha külvata, saab soovitule vastupidise tulemuse.

Headus on tugevam kui kurjus. Kõik, mida on võimalik teha Euroopa tasandil Prantsusmaa turvalisuse nimel, saab ka tehtud. Me teeme kõik vajaliku, et võita religioosset äärmuslust, terrorismi ja vihkamist.

Meie, eurooplased, mäletame kõik 13. novembrit 2015 kui Euroopa leinapäeva. Kutsume kõiki eurooplasi pidama üheminutilist leinaseisakut hukkunute mälestuseks esmaspäeval, 16.novembril 2015 keskpäeval.