"Kui lugeda näiteks mõne sõjalise õppuse stsenaariumeid ja võtta seda kui päris elu, siis loomulikult ka seal võib tekkida suuri hirme," ütles peaminister Taavi Rõivas täna "Vikerhommikus".

Rõivas toonitas, et Eesti ühiskonna, kaitseväe, sisejulgeolekuorganisatsioonide, riigikantselei ja valitsuse ülesanne ongi teha õppuseid kõikide, ka kõige mustemate stsenaariumide korral, mille tõenäosus, et nad tegelikult realiseeruvad, on väga-väga väike. "Aga - nagu ikka - absoluutselt kõikideks variantideks peab alati valmis olema," sõnas Rõivas.

"Ma kinnitan, et tegelik olukord Ida-Virumaaga seoses on oluliselt parem, mõõtmatult parem, kui selles enam kui aasta tagusest memost järeldada võiks," ütles Rõivas kokkuvõtteks.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et valitsuse julgeolekukomisjon sai talvel väga musta hinnangu Ida-Virumaa kohta. Salamemost selgus, et riskistsenaariumid hoiatasid, et Ida-Virumaal võib korduda Ida-Ukrainas või Põhja-Iirimaal juhtunu. Ohte suurendas koondamiste laine ning valitsuse peagi korraldas valitsus istungi Narvas.