"Jürgen Ligi Facebooki-postitus oli kohatu ning selle kustutamine ning avalik vabandamine kindlasti põhjendatud," ütles Rõivas valitsuse kommunikatsioonibüroo poolt edastatud avalduses.

"See väljaütlemine oli lubamatu vaatamata sellele, et ka nõukogude okupatsiooni tagajärgede pisendamine on paljude eestlaste jaoks solvava alatooniga."

Peaminister lisas, et vastastikku solvangute pildumise asemel tuleb valitsusel keskenduda ühiskonna sidususe suurendamisele.

"Olen korduvalt öelnud, et Eesti vajab rohkem sallivust ja teineteisemõistmist ning jään selle juurde ka nüüd," ütles Rõivas, kes viibib ise täna Brüsselis.

Reformierakonna rahandusminister Jürgen Ligi kirjutas eile oma Facebooki kontol, et sotside haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski on juurteta ja teadmatu mees.

"Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata," kirjutas Ligi.

Ligi ja Ossinovski avalik lahkheli algas ETV "Foorumi" saates, kui Ligi püüdis suurt väljarännet Eestist vabandada sellega, et Eesti kannatas pikalt Nõukogude okupatsiooni all ning on seetõttu jätkuvalt vaene, mistõttu inimesed lahkuvad rikkamatesse riikidesse.

Ossinovski arvas saates tasakaalukalt esinedes, et ei ole õige 23 aastat pärast Eesti taasiseseisvumist ikka veel kõikides hetkeprobleemides Nõukogude võimu süüdistada ning uute probleemidega tuleb tegeleda täna ja praegu ning teha kõik selleks, et tulevikus oleks Eestis parem elada.