Rõivas rääkis Vikerraadio saates "Peaministritund", et niipalju, kui ta teab, on IRL-is olnud juba pikemat aega sisemised käärimised ja seda, miks inimesed leiavad, et seal pole võimalik jätkata, tuleks nende endi käest küsida.

Küsimusele, et kuidas peaminister kommenteerib väiteid, nagu ei oleks Kross erakonda astunud vabatahtlikult, vastas Rõivas, et sellised väited on naeruväärsed.

"Krossil on loomulikult värvikas minevik ja ta on värvikas inimene, aga mina ei tea küll midagi sellist, millest avalikult poleks kirjutatud," rääkis Rõivas. Peaminister lisas ka, et tema arvates ei ole see hea stiil IRL-i poolt, et kui inimene tahab edasi liikuda, siis hakatakse talle soppa krae vahele valama.

Kuigi Rõivase eelkäija, ekspeaminister Andrus Ansip on avalikult Krossi mineviku suhtes olnud mõnevõrra skeptiline, siis Rõivase sõnul ta selles erilist probleemi ei näe.

"Ansip on jah seda öelnud ja küllap ka temal on omamoodi õigus," ütles Rõivas, kuid toonitas, et Krossil on värvikas minevik ja sellest teatakse avalikult.

Rõivase sõnul eristab Reformierakonda IRL-ist palju asju ning peaminister juhtis tähelepanu asjaolule, et kui valitsuses olles oli parteide maailmavaade sarnane, siis nüüd on tulnud IRL-i suunalt vastakaid signaale. Pigem on Rõivase sõnul IRL-i ettepanekud vasakpoolsed ning sarnanevad sotside poliitikaga.