Tšehhi valitsuse üks olulisimaid eesmärke on e-teenuste kiire käivitamine ning kodanike kannustamine e-teenuseid kasutama. Suvel käivitus Digitaalse Tšehhi peamine projekt Kodanikuportaal, mis pakub 37 e-teenust.

Täna õhtul ja homme varahommikul arutab Ratas ametikaaslase Andrej Babišiga, kuidas Eesti saaks toetada Tšehhi e-riigi arendamist. „Eestil on Tšehhis tugev digiriigi maine. Lisaks avaliku sektori kogemuste jagamisele on meie ettevõtted alati valmis aitama e-riigi ülesehitamisel,“ märkis Ratas.

Peale digikoostöö kõnelevad Ratas ja Babiš Eesti ja Tšehhi majandussuhete elavdamise võimalustest, haridus- ja teaduskoostööst, küberjulgeolekust ja hübriidohtudest ning Euroopa Liidu päevakajalistest teemadest, nende seas Euroopa Liidu eelarvekavast aastateks 2021-2027.

Peaminister kohtub ka Tšehhi parlamendi esindajate koja esimees Radek Vondráčeki ja senati president Jaroslav Kuberaga, asetab Tšehhoslovakkia 100. aastapäeva puhul leegionäride memoriaalile pärja ning külastab Eesti ettevõtte Pipedrive kontorit.

Peaminister on tagasi Eestis homme, 23. novembri hilisõhtul.