"Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametikoha kaotamiseks ma hetkel vajadust ega võimalust ei näe. Valitsuse tegevusprogrammis ette nähtud tegevused vajavad lõpule viimist ja vastaval ministril on oluline roll meie digiühiskonna arendamisel, riiklike üürimajade programmi elluviimisel ning ettevõtluse edendamisel Eestis ja välismaal," selgitas Ratas Delfile antud kommentaaris.

"Vastavalt koalitsioonilepingule kuulub ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametikoht Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ning SDE juhatus kinnitas täna ministrikandidaadiks Rene Tammisti," märkis Ratas.

Peaminister lisas, et kehtiv vabariigi valitsuse seadus võimaldab peaministril määrata nii ministrite pädevuse ministeeriumi juhtimisel kui ka vastutusvaldkonnad. "Pärast riigikogu valimisi on õige hetk ministrite vastutusvaldkondade jaotus üle vaadata ning vajalikke muudatusi teha."

Vabaerakona juhatus pöördus täna avalikus kirjas peaminister Jüri Ratase ja sotside liidri Jevgeni Ossinovski poole, soovitades loobuda majandusministeeriumi nn teise ministri paika panemisest.

Seoses ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ametist tagasiastumisega on vabaerakondlaste arvates lisaministrist loobumiseks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis tekkinud head eeldused.

Lisaks tegi Vabaerakond ettepaneku loobuda topeltministrist sotsiaalministeeriumis, kus kunagise sotsiaalministri ülesanded on jagatud sotsiaalkaitseministri ning tervise- ja tööministri vahel.

Samuti on Vabaerakonna arvates tarbetuks muutunud haldusreformi koordineeriva ministri koht rahandusministeeriumis.

"Topeltministrid on hägustanud valdkondade vastutusalasid, pole parandanud avalikku haldust ja on toonud kaasa uute poliitiliste ametikohtade loomise," selgitas erakond.