"Pika traditsiooniga Bilderberg grupp on iga-aastane kohtumiste sari, kus saavad kokku 120-150 poliitika, hariduse, meedia, rahanduse, tööstuse ja muu ettevõtluse esindajat Euroopast ja Põhja-Ameerikast. Kohtumistel arutatakse rahvusvahelisel tasandil aktuaalseid teemasid ning suuremaid väljakutseid. Eesti jaoks on kindlasti oluline aktiivselt osaleda ja panustada kõrgetasemelistel rahvusvahelistel kohtumistel," ütles valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver.

Seaver ütles, et salapärase kohtumise toimumisaeg ei ole veel selge.

Ka mullu osales Ratas vandenõuteooriatest ümbritsetud Bilderbergi kohtumisel. Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et toona rääkis Mart Helme oma raadiosaates "Räägime asjast" Bilderbergi väidetavast rollist maailmavalitsuse loomisel. "Need inimesed otsustavad tegelikult, missuguseid parteisid ja missuguseid poliitikuid erinevates riikides toetada," sõnas Helme.

Muuhulgas nimetas Helme saates peaministrit marionetiks, kes peab tegema seda, mida kästakse. EKRE esimees seletas välismaiste jõudude mõjuga ka seda, et Keskerakond loobus valitsusse saades nii presidendi otsevalimistest kui ka enamikust oma tuntud lubadustest.

Kas ja kuivõrd on Helme seisukoht nii Bilderbergi kohtumise kui ka peaministri osas muutunud, ei õnnestunud teada saada, sest ta jäi telefonitsi tabamatuks.