"Seda on võimalik anda sellistes gümnaasiumides nagu näiteks Hugo Treffneri Gümnaasium, kus meie pere kolmas tütar õpib ja kus on 540 õpilast," ütles Ansip täna riigikogu infotunnis riigikogu Keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni küsimustele vastates.

Ansip on enda sõnul haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksooga sama meelt, et gümnaasiumiharidus peab olema kvaliteetne ja kvaliteedi tagab gümnaasiumi suurus.

Ansipi sõnul on väikese gümnaasiumi ülalpidamine üksjagu kallis ja kohalikud omavalitsused peaksid väga palju gümnaasiumile juurde maksma selleks, et oleks võimalik pisikeses gümnaasiumis hoida häid õpetajaid.

"Meie koolihariduse aluseks on kodulähedane põhikool, kuid gümnaasium ei pea ilmtingimata olema kodu lähedal," ütles valitsusjuht.

Peaminister märkis, et Eestis on praegu pisut vähem kui 20 000 gümnasisti ja meil on umbes 200 gümnaasiumi – täpsemalt 198 gümnaasiumiastmega kooli. "Ehk siis ühes gümnaasiumis keskmiselt õpib meil 100 õpilast," arvutas ta.

Võrdluseks tõi Ansip, et on gümnaasiume, kus õpilasi on üle 250. "Hugo Treffneri Gümnaasiumis on kogunisti 540 õpilast ja Hugo Treffneri Gümnaasium kuulub ka Eesti kõige paremate gümnaasiumide hulka," kiitis Ansip oma tütre kooli.

Samas lisas Ansip, et Eestis on hulganisti selliseid gümnaasiume, kus ühes klassis õpib vähem kui kümme last. "Kui gümnaasium on väga pisikene, siis ei ole võimalik sinna palgata väga hea ettevalmistusega erialaõpetajaid kõigi ainete õpetamiseks," rääkis Ansip. Tema sõnul tähendab see, et õppekvaliteet kindlasti kannatab.