Riigisektorist 750 inimese koondamisest rääkides ütles Taavi Rõivas (RE), et see pole eelarve põhiteema ja inimene, kes teeb tööd südamega ja kelle töö on riigile vajalik, ei pea kindlasti muretsema, kas tema töökoht säilib.

"Tööealiste inimeste hulk on paraku langustrendis, seepärast tuleb kuskilt teisest kohast efektiivsust suurendada," lausus Rõivas. "Pigem peaks inimesed tundma rõõmu, et ka riik muretseb, et avalik sektor ülemäära ei paisuks," lisas peaminister.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) sõnul on avaliku sektori ülesanne teenindada Eesti inimesi ja mida efektiivsemalt seda tehakse, seda paremini kasutab riik maksumaksja raha. "Mina näen, et riigil on võimalik kokku tõmmata."

Tsahkna selgitas, et vaikselt on avalikus sektoris hakanud n-ö rasvakiht peale tulema. "Peame pidevalt hoidma vormi ja meil on nelja-aastane treeningprogramm," sõnas Tsahkna, kes lisas, et hakkajal inimesel ei tohiks Eestis tööpuudust olla, sest üle poole aasta on Eestis vähem inimesi läinud tööle, kui töölt lahkunud.

Riigisektorist 750 inimese ehk umbes 1,5 protsendi töötajaskonna koondamine aitab eeldatavasti kokku hoida 13 miljonit eurot aastas.