"Neli kuud ja 51 minutit olen ma pidanud ootama seda võimalust esitada see küsimus ja ma olin juba käega löömas, aga möödunud nädala teisipäeval kirjutas Urve Palo ühe arvamusartikli Postimehes, kus ta täiesti alusetult tembeldas minu pinginaabri, siin riigikogus,Taavi Rõivase, valetajaks, kuna Taavi Rõivas väitis, et sotsiaaldemokraadid on tahtnud Eestis kehtestada automaksu ja kinnisvaramaksu ja igasuguseid muid makse," selgitab Randpere oma küsimuse tagamaid.

"Samasugune asi juhtus minuga neli kuud ja 52 minutit tagasi. Kui jutt läks Tallinna müügimaksule, siis mina ütlesin, et sotsiaaldemokraadid selle Tallinnas ju kehtestasid koos Keskerakonnaga, siis Urve Palo ütles, ma tsiteerin: "Jälle sa valetad Valdo. Meie, sotsiaaldemokraadid, ei olnud müügimaksu kehtestamise ajal Tallinna koalitsioonis." Mina palungi nüüd peaministrit vahe- või nagu moodsaks on saanud, aukohtunikuks olla ja küsin: hea Andrus, kas ma valetasin või ei valetanud?"

Erakonnakaaslasele kohaselt toetas peaminister Andrus Ansip oma kaasvõitlejat. "Läks neli kuud ja 53 minutit, kui sa said peaministrilt kinnituse: ei, Valdo, sina ei valetanud. Sotsid olid koalitsioonis ühes Keskerakonnaga Tallinna linnavolikogus ja kõik kaheksa sotsiaaldemokraati hääletasid nii müügimaksu, kui ka paadimaksu kehtestamise poolt," vastas peaminister.

"Ma mäletan seda "Foorumi" saadet, mis pärast pälvis väitlusekspertide suure tunnustuse öeldes, et Urve Palo räägib enesekindlalt, ilus punane kleit seljas ja julgeb vastu hakata kõigile. Tähelepanuta aga jäi see, et valetas, see jäi tähelepanuta. Kurb, aga müügimaksu kohta on igasuguseid asju öeldud," selgitas peaminister.

Peaministri sõnul on ka sotsiaaldemokraat Eiki Nestor leidnud, et müügimaks oli ohutu valik. "Automaks polnud ohutu, sest elanikud hakkasid ennast Tallinnast registreerima nendesse omavalitsustesse, kus automaksu ei olnud. Olgu öeldud, et müügimaks ka nii ohutu ei olnud, sest mõned automüügifirmad hakkasid tehinguid väljaspool Tallinnat vormistama. Veelgi enam, sotsid mitte ei kehtestanud müügimaksu ja paadimaksu, vaid kui riigikogu otsustas kaotada müügimaksu, siis sotsid ühel meelel hääletasid sellele siin riigikogu saalis vastu."