„Eesti hääletas eile ÜROs tuginedes rahvusvahelisele õigusele ning Euroopa Liidu pikaajalisele seisukohale, milleks on kahe riigiga lahendus Iisraeli ja Palestiina konfliktis. Jeruusalemma staatuse küsimus on osa sellest lahendusest ning see tuleb saavutada läbirääkimiste teel. Euroopa Liidu Nõukogu eesistujana on meile ühtlasi oluline hoida Euroopa Liidu ühises välis- ja julgeolekupoliitikas võimalikult ühtset joont,“ selgitas Jüri Ratas eilse hääletuse tagamaid.

Mäletatavasti võttis ÜRO peaassamblee eile õhtul vastu resolutsiooni mitte tunnistada USA presidendi Donald Trumpi avaldust tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana. Eesti hääletas koos hulga Euroopa Liidu riikidega resolutsiooni poolt, samas kui kuus EL riiki - Läti, Poola, Rumeenia, Horvaatia, Tšehhi ja Ungari - jäid erapooletuks ega astunud USA vastu.

„Praeguses olukorras on vajalik, et USA president Donald Trump järgib Lähis-Ida visiidi ajal antud sõnumit ning USA võtab rahuprotsessis juhirolli. Ilma selleta on Lähis-Idas rahu saavutamine äärmiselt keeruline. Eesti soovib siinkohal kindlasti teha USA-ga koostööd, sest Eesti, Euroopa Liidu ja USA eesmärk on ühine – rahu Lähis-Idas,“ ütles Ratas Delfile.