Peaminister pidi päevakava järgi olema täna ringkäigul Ida-Virumaal: esinema Narva-Jõesuus tippjuhtide konverentsil sõnavõtuga, kohtuma Narvas ajakirjanike ja ettevõtjatega ning külastama Auvere elektrijaama, kuid otsustas siiski ringkäigu ära jätta.

Valitsuse pressinõunik Ave Tampere selgitas Delfile, et peaminister ei läinud Narva töökohustuste tõttu Tallinnas.

Peaministri nädal on olnud üsna tihe: teisipäevast kolmapäevani oli ta Kopenhaagenis Põhja- ja Baltimaade peaministrite (NB8) kohtumisel. Eile oli kell 10 valitsuse istung, kell 12 pressikonverents, kell 14 kabinetinõupidamine ja seejärel kohe kell 17 kohtumine Soome peaministri Juha Sipiläga.

Valitsuses läks eile omakorda ministrite vahel teravaks seoses riigikogulaste riigifirmade nõukogudesse kuumise teemaga. Nii ütles ka Rõivas eile valitsuse pressikonverentsil, et kuna see teema on kuumaks läinud, tuleb see ära lahendada. Võimalik, et ta tegeleb täna ka sellega.

Koalitsioonipartneritel on vaja lahendus leida ka alkoholipoliitikale. Rõivas ütles eile Delfile, et ta usub, et ses osas leitakse kõigile sobivad variandid. Suurimaks kõnelustekohaks on koalitsioonipartnerite vahel alkoholireklaami keelamine. Järjekorras ootavad teemad suudetakse Rõivase hinnangul lahendada paari erakorralise kabinetiistungiga.

Tuleval esmaspäeval ootab peaministrit ees aga umbusaldusavaldus opositsiooni erakondadelt.