„Teatan teile minu poolt juhitava vabariigi valitsuse tagasiastumisest vastavalt Eesti vabariigi põhiseaduse paragrahvi 92 punktile 1 ja „Vabariigi Valitsuse seaduse” paragrahvi 8 punktile 1 seoses Riigikogu uue koosseisu kokkuastumisega,“ sõnas peaminister Ansip parlamendis. Peaminister õnnitles uut riigikogu koosseisu ja tänas lahkuva valitsuse liikmeid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„See valitsus ja selle valitsuse juhitud Eesti pidi üle elama kõige sügavama majanduskriisi pärast suurt depressiooni ja praegu me võime öelda, et me saime sellega päris hästi hakkama, riigi rahandus on endiselt korras,“ ütles Ansip 31. märtsil pärast valitsuse viimast istungit. Viimase nelja aasta sisse jääb ka liitumine Schengeni viisaruumi, OECD ja euroalaga.

Valitsus suutis vaatamata ülemaailmsele finants- ja majanduskriisile ja sellest tulenenud 2009. ja 2010. aasta piiratud eelarvevõimalustele enamiku valitsuse tegevusprogrammist ellu viia. Täielikult või osaliselt on 2011. aasta märtsi seisuga täidetud 90 protsenti töö lõpetanud valitsuse tegevusprogrammist.

Alates oma esimesest istungist 2007. aasta 12. aprillil kuni 31. märtsini 2011 on valitsus algatanud 518 seaduseelnõu ning andnud arvamuse 308-le riigikogu poolt algatatud eelnõule. Nelja aasta jooksul andis valitsus oma istungitel kokku 817 määrust ja 2232 korraldust.

Praeguse valitsuse ametisoleku ajal on peaminister Andrus Ansip teinud 112 välisvisiiti ning ametlikult võõrustanud väliskülalisi 136 korral.

Riigikogust lahkub Andrus Ansip Kadriorgu, vabariigi presidendi juurde, et informeerida ka riigipead valitsuse tagasiastumisest.